Start gfe-containers plaatsen Kralingen-Oost

Beste ondernemer,

In augustus 2022 informeerde ik u over de komst van containers voor groente-, fruit- en etensresten (gfe). De gfe-containers zijn voor bewoners, zodat zij hun gfe kunnen scheiden van de rest van het afval. Destijds ontving u via de mail informatie, omdat we gfe-container(s) in de buurt van uw onderneming willen plaatsen.

Definitieve plekken voor de gfe-containers

U kon uw mening (zienswijze) geven over de plekken van de gfe-containers. Vanuit ondernemers in Kralingen-Oost en Struisenburg ontvingen we geen zienswijzen. Nu hebben we de definitieve plekken gekozen. U kunt de plekken van de gfe-containers zien op www.rotterdam.nl/gfe.

Binnenkort gaan we starten met het plaatsen van de gfe-containers in Kralingen-Oost en Struisenburg. Dit duurde langer dan verwacht, omdat we het ontwerp van de containers eerst moesten verbeteren. 

Wat kunt u verwachten?
Vanaf 22 januari t/m 16 februari 2024 plaatsen we de gfe-containers op straat.
Eerst wordt een betonnen poer geplaatst. Deze is 30 cm verdiept in de grond. Vervolgens wordt de container erop gezet. Tussen het plaatsen van de poer en de container kunnen enkele uren zitten. Daarom zetten we tijdelijk een pion in de poer. Per locatie zijn we enkele uren bezig. Zie hoe het plaatsen van gfe-containers werkt in de film hierover. We hopen dat u zo min mogelijk overlast ervaart.

Vragen
Hebt u vragen? Bel dan ons telefoonnummer 14 010. U hoort een keuzemenu. Kies 3, voor afval en buitenruimte. Of stuur een e-mail naar informatiestadsbeheer@rotterdam.nl. Zet uw adres en telefoonnummer in uw mail.

Met vriendelijke groet,

Anneli Huber Projectleider uitrol gfe