Succes
Mannenmode

‘De collecties in mijn winkel zijn steeds meer casual geworden’
Familiebedrijf sinds 1938

Bij Succes vinden mannen alles op het gebied van zakelijke en casual kleding. Van de standaard items tot kledingstukken die net even anders dan anders zijn. Met de nodige aandacht en betrokkenheid adviseer ik mannen zo goed mogelijk bij het samenstellen van hun outfit. Ze kunnen bij Succes alles daarvoor vinden, behalve schoenen. We letten daarbij sterk op een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ik denk dat deze winkel een van de oudste ondernemingen is hier. Succes Mannenmode is een familiebedrijf. Mijn opa begon de zaak in 1958, daarna kwam mijn vader hier en sinds een jaar of 25 run ik de winkel. In de loop van de tijd is de kledingmarkt enorm veranderd. Kostuums worden tegenwoordig alleen nog op kantoor of speciale gelegenheden gedragen. De collecties in mijn winkel richten zich dan ook vooral op de man die er eigentijds en modieus bij wil lopen. Ik verkoop merken als Meyer, Ledûb, Alberto en Pierre Cardin.

 “Ik heb bewust geen webshop: ik wil graag dat mensen in de winkel komen”

Ik heb een trouwe klantenkring, sommige klanten zie ik twee keer per jaar, als ze weer op zoek zijn naar nieuwe kleding voor het seizoen. Mijn klanten waarderen het advies en de persoonlijke aandacht, vinden het prettig geholpen te worden bij het samenstellen van een outfit. Ik heb daarom bewust geen webshop. Ik wil juist dat mensen de winkel binnenkomen. Dat vind ik ook zo leuk aan verkoop: dat contact met de klant.

Nederlandse mannen kunnen nogal traditioneel zijn qua mode. Veel blauw en grijs, en vaak een pantalon met een overhemd. Soms moet ik klanten dus over de streep trekken, en ze een nieuwe kleur aan laten trekken bijvoorbeeld. Dan is het extra leuk later te horen dat ze daar complimenten op hebben gekregen. Soms krijg ik zelfs een bedankbriefje. Of een foto van hoe het pak stond. Die waardering voor mijn werk, dat maakt me trots. 

Ik zit hier heel fijn, aan de Vlietlaan en in BLVD Kralingen. Het is zo’n mooie laan ook. En het voelt hier een beetje dorps. Ik hoef de drukte van andere winkelcentra niet zo nodig. Klanten komen hier heel gericht naartoe, weten de winkel goed te vinden. En soms ga ik ook naar klanten toe. Het is uitdagend om in deze tijd geen webshop te hebben, maar ik wil maar 1 zaak runnen. Dat persoonlijke contact, daar kan ik echt mijn ei in kwijt. 

 

Het aanbod in het gebied is sterk verbeterd. Ik ben erg blij met de damesmodezaken aan de overkant van de Vlietlaan. Zoals 2Close. Ook Lijstenmakerij Linea is een aanrader. En hier vlak naast zit Slagerij Maktouba; zij verkopen lamsvlees van echt goede kwaliteit.

Klik op ‘Grotere kaart bekijken’ voor contact, website en meer informatie.