Linea
Lijstenmaker

‘De buurt alleen al is om in te lijsten’
Ambacht, kennis en persoonlijke aandacht

Bij Lijstenmakerij Linea maken we lijsten, snijden we glas en passe-partouts, spannen we doeken en plakken we posters en foto’s. Dat alles doen we met een combinatie van ambacht, professioneel advies en oprechte persoonlijke aandacht. We merken dat we daardoor een heel brede en trouwe klantenkring hebben opgebouwd. 

Onlangs, bij het 30-jarige bestaan van Linea, kregen we een prachtig schilderij van onze winkel als cadeau. Daarop staat ons pand geschilderd; mooi en schaduwrijk onder de grote platanen aan de Vlietlaan. Het beeld op het schilderij lijkt op dat van een winkelstraatje in een rustig zuid-Frans dorpje. In Rotterdam vind je dat dorpse gevoel wat ons betreft echt alleen hier, aan BLVD Kralingen.

“Bij ons vind je ook kunstwerken van lokale schilders in de winkel

Ook met de bewoners in de buurt hebben we goed contact. De eerste winter dat we hier zaten, was het berekoud. De verwarming was nog niet aangelegd. Op een ochtend liep een jongeman binnen die op de Weteringstraat woont. Hij zag hoe koud we het hadden, en maakte diezelfde middag uit eigen beweging tochtstrips om de wind buiten te houden. Dat was niet alleen bijzonder aardig van hem: hij bekommerde zich oprecht om ons welzijn. Die betrokkenheid kenmerkt wat ons betreft het karakter van deze buurt.

Ondanks dat we als onderneming al ruim dertig jaar meedraaien, blijven we zoeken en meebewegen op de ontwikkelingen binnen het gebied. Hoe blijf je je aanbod afstemmen op een veranderende omgeving, en hoe blijf je relevant voor een divers publiek? Dat is een boeiende uitdaging. Zo verkopen we sinds kort ook kunstwerken bij ons in de winkel. We merkten dat die behoefte er ook was. 

Linea is gestart in 1988. We zitten met onze winkel sinds 2010 op BLVD Kralingen. We zijn enorm trots op onze groei en de ontwikkelingen die we hier samen hebben meegemaakt. De buurt is in de loop van de jaren flink opgeknapt. Dat merken we goed: mensen verblijven hier steeds vaker en langer.

Zelf zijn we bewust lokale kopers. We kunnen dus met een gerust hart het winkelen in de buurt aanbevelen bij onze klanten, vooral als ze op zoek zijn naar goed eten. Zo halen we zelf ons vlees Maktouba. Of gaan we voor goede vis naar Visboer Atlas.

Klik op ‘Grotere kaart bekijken’ voor contact, website en meer informatie.