Veggie
Vega lunchroom

‘Ik wil de smaak van Brazilië delen’
Van koffie tot kaasbolletjes: alles bij Veggie is vegan

Het concept van Veggie – Vegan Coffee House in het kort? Wij vinden diervriendelijkheid de standaard. Daarom zijn al onze gerechten en producten vegan. Alles wat wij verkopen is gemaakt van plantaardige ingrediënten. Daarnaast willen we het welzijn van dieren bevorderen. Daarom dragen we een deel van onze opbrengsten af aan projecten die zich daarvoor inzetten, onder meer in India en Brazilië.

Ik draag Brazilië sowieso een warm hart toe. Ik ben geboren in Rio de Janeiro. Met Veggie maakt Rotterdam dus kennis met mijn Braziliaanse roots en vegan lifestyle. Op de tonen van Braziliaanse muziek serveren we huisgemaakte en glutenvrije hapjes naar Braziliaans recept, zoals onze populaire vegan kaasbolletjes. Onze koffie wordt gezet van koffiebonen uit Brazilië. Die laten we wekelijks vers branden in Nederland. Bij Veggie kun je deze bonen ook kopen en meenemen voor thuis.

Iedereen is welkom bij Veggie. Als je nog nooit vegan hebt gegeten nodig ik je uit onze hapjes te komen proeven. Ik leg je uit wat er op je bord ligt, hoe het is gemaakt, en waar de ingrediënten vandaan komen. Dat vind ik als ondernemer belangrijk: aandacht. Zowel voor de mensen die hier komen als voor het bereiden van het eten dat we hier serveren. Bij Veggie maken we daar tijd voor. 

Waar ik het meest trots op ben? Dat Veggie nu echt ‘staat’. De dynamiek van het ondernemen vind ik leuk. Het geeft me de mogelijkheid om te groeien en te experimenteren. Zo zijn we onlangs gestart met het serveren van een brunch waarbij gasten alles wat we serveren kunnen proeven. Daarnaast verzorgt Veggie nu ook catering op locatie. 

Ondernemen op BLVD Kralingen is daarbij heel inspirerend. Dit gebied is wat mij betreft de perfecte locatie binnen Rotterdam: het ligt vlakbij het mooie Kralingse Bos en is daarnaast op loop- en fietsafstand van het centrum van de stad. De Frits Ruysstraat, waar je Veggie kunt vinden, is een heel charmante straat met een leuke variatie aan winkels en activiteiten. 

Waar ik zelf graag naartoe ga? Ik koop mijn wierook bij de New Age Winkel. De vrolijkste winkel in de straat is die van Stichting Bont. En ik koop mijn groenten aan de overkant van de straat bij KB Supermarkt

Klik op ‘Grotere kaart bekijken’ voor contact, website en meer informatie.