Tulay
Gordijnen en Meubelstoffen

 ‘Het ambachtelijke van mijn vak, daar houd ik van’
Het grootste assortiment gordijn- en meubelstoffen in Rotterdam.

Bij Naaiatelier Tulay heb ik het grootste assortiment gordijnstoffen, vitrages en meubelstoffen van Rotterdam. In de winkel is er de keuze uit maar liefst 5.000 verschillende soorten stoffen van diverse merken. Naast raamdecoratie maak ik ook veel kussens en kussenstoffen, van vulling tot speciaalstoffen. Ik maak deze voor binnen en voor buiten: denk dan aan bootkussens of terraskussens. Een breed palet dus.

Het ambachtelijke van mijn vak, daar houd ik van. Ik vind het leveren van goede kwaliteit enorm belangrijk. Dat is niet zo verwonderlijk, want ik doe alles zelf. De vragen van mijn klanten kunnen heel divers zijn. Laatst moest ik gordijnen maken voor een schuin slaapkamerraam, gemaakt uit ruim 20 meter stof. Dat is een gigantisch oppervlak. Met dit soort bijzondere afmetingen of projecten is het soms wel even puzzelen. Maar het is ook een mooie uitdaging. En dan ben ik echt trots als het lukt zoals ik het voor ogen had, en als mijn klanten er blij mee zijn. Dat maakt mijn werk zo leuk. 

In onze winkel hebben we maar liefst 5.000 verschillende soorten stoffen.

Hoewel ik ook een webshop heb, komen mijn klanten soms zelfs helemaal uit België naar Rotterdam om hier in de winkel stoffen en kleuren uit te zoeken. Ik maak producten op bestelling en op maat, en mensen doen er vaak lang mee. Daarom spenderen mensen meestal enige tijd in de winkel, om goed advies te krijgen en rustig alle opties te kunnen bekijken. Ik geef ze graag die tijd en aandacht. Ook aan de kinderen van klanten wordt gedacht. Als hun ouders zich aan het oriënteren zijn in de winkel, kunnen zij lekker spelen of kleurplaten inkleuren aan onze kindertafel. In mijn vorige baan werkte ik in de kinderopvang, dus ik vind aandacht voor kinderen erg belangrijk.  

Ik ben met mijn atelier begonnen in 2006; eerst vanuit huis en sinds 2008 in mijn winkel op de Frits Ruysstraat. Die tien jaar hier zijn enorm snel gegaan. Onze branche had het best moeilijk tijdens de crisis. De huizenmarkt zat op slot, en mensen gaven minder geld uit.Ik ben daarom erg blij dat ik sinds mijn start zo’n trouwe klantenkring heb. Ik heb daarnaast de stofkeuze altijd zo breed mogelijk willen hebben, en ik heb flink geïnvesteerd in het bijblijven met mijn kennis, trends en het gebruik van goede naaimachines. Daarbij bleef ik de kwaliteit van het eindproduct altijd vooropstellen.

Ik hou van het sociale aspect, dat hier zo aanwezig is op de BLVD Kralingen. Hier komen mensen die de tijd willen nemen, soms alleen voor een praatje. Dat is niet te vergelijken met -bijvoorbeeld, het centrum van Rotterdam. Ik heb dus heel goed contact hier, zowel met mijn klanten als met mijn mede-ondernemers in de straat. Zo heb ik de kussens gemaakt voor op het terras bij Cezve. Zelf koop ik ook graag hier. Voor mijn kleding bijvoorbeeld, dan ga ik naar Boutiek05.

 

Klik op ‘Grotere kaart bekijken’ voor contact, website en meer informatie.