Delicatessenzaak Casa Reinders opent haar deuren in Kralingen

Aan de Vlietlaan 50 in winkelgebied Boulevard Kralingen is de delicatessenzaak Casa Reinders geopend. De familie Reinders heeft een succesvolle stand in de Markthal en is bij velen ook bekend van de wekelijkse Rotterdamse Oogst Markt op het Noordplein. 

Nu is Casa Reinders ook in Kralingen gevestigd, met een nieuw concept. “Met dit nieuwe concept bieden we niet alleen delicatessen aan, maar bieden we ook een horecagedeelte. Dat is een huiskamer, net alsof je bij ons als familie op bezoek bent”, zo licht Kim Reinders, die de zaak leidt, toe.

Casa Reinders

Casa Reinders, voorheen bekend als Heerlijk & Eerlijk, is al tien jaar te vinden op beurzen, bijzondere markten en in de Markthal Rotterdam met charcuterie, olieën en azijnen, verse vanille, safraan, gefermenteerde knoflook, verse paddestoelen en veel lokale producten.

De familie Reinders houdt de eer van het leveren van kwaliteit hoog, door zelf de producenten op te zoeken die waar kan biologische, maar zeker duurzaam geproduceerde producten leveren. Met die producenten doen zij zelf dan direct zaken mee.
In de Vlietlaan hebben ze aan dit aanbod een horecadeel toegevoegd. De winkel herbergt ongeveer dertig plekken en in de keuken wordt gekookt met eigen producten.

“We bieden een soort horeca die we in Nederland nog niet veel kennen.”

Kwaliteitsproducten

“We bieden een soort horeca die we in Nederland nog niet veel kennen. Wanneer je een borrelplankje besteld is het een goedgevulde plank met een ruim assortiment van kwaliteitsproducten, waar je samen met vrienden of familie van kunt genieten. En als je wilt, bestel je er nog wat andere speciale hapjes bij, zoals Scandinavische tapas”, vertelt Kim Reinders trots.

Gebied met potentie

Casa Reinders kiest voor Boulevard Kralingen omdat ze de potentie van het winkelgebied ziet. Kim Reinders hierover: “De Vlietlaan is een straat die fijn aanvoelt. En je ziet dat het allemaal beter wordt. In de Frits Ruysstraat zijn al hele mooie winkels. Onze buurman Jordy’s Bakery is in Kralingen al aardig ingeburgerd, met veel aanloop en we zien bij Boulevard Kralingen meer winkeliers met eenzelfde opvatting als wij. Ze willen goede producten leveren waar ze zelf achter kunnen staan.”