MKB Merkbewaking

Graag informeren we je over een pilot die SIDN (Stichting Domeinregistratie Nederland) is gestart voor het MKB. Deze pilot omvat o.a. de bewustwording verhogen van de online risico’s die ondernemers lopen wat betreft fraude en oplichting. Een onderzoek toont aan dat criminelen zich meer op het MKB richten omdat grotere instanties zoals banken steeds beter beveiligd zijn.

Met MKB Merkbewaking waarschuwen zij je voor de registratie van een domeinnaam die lijkt op jouw merk, en gebruik van je merknaam op verkoopplatformen en social media. Dan kun je in actie komen voordat een aanval op je merk start of voordat jouw merk last krijgt van look-a-likes of identiteitsfraude. Zo voorkom je reputatieschade en hoge kosten.

Wij weten dat online beveiliging niet de eerste prioriteit heeft bij de meeste MKB’ers, maar het zou verstandig zijn daar wat aandacht aan te schenken. Gratis proefscan en meer informatie