Corona update 16-12-2020

Beste ondernemer, beste relatie,

Na alle gezamenlijke inspanningen is het ons niet gelukt om het aantal Corona besmettingen omlaag te krijgen. Het virus grijpt nog steeds razendsnel om zich heen. Het kabinet heeft daarom besloten om drastisch in te grijpen. Noodzakelijke maatregelen die het hele land treffen. In een periode die juist zo belangrijk voor ons allemaal is.

De maatregelen gelden vanaf 15 december tot en met tenminste 19 januari 2021.

Graag informeer ik u over de maatregelen die tot nu toe bekend zijn. Uiteraard zullen de bedrijfscontactfunctionarissen u op de hoogte houden wanneer er nieuwe mededelingen zijn. Twijfelt u of uw onderneming moet sluiten? Neemt u vooral contact op met de bedrijfscontactfunctionaris van uw (winkel)gebied.

Horeca en detailhandel gesloten

De horeca en detailhandel zijn gesloten, met uitzondering van die winkels die levensmiddelen verkopen of in een andere noodzakelijke behoefte voorzien.

In de bijlage vindt u een overzicht van de Rijksoverheid met daarop de winkels die nog wel open mogen zijn.

Voor de volledigheid informeer ik u dat verkoop vanuit een kraam, of vanaf een terrasvlonder niet is toegestaan.

Afhalen van maaltijden in restaurants en horeca is wel toegestaan.

Hebt u een Post.nl/pakketpunt? Dan mag u alleen open zijn voor deze pakketdiensten, er mag geen tabak of andere waren worden verkocht.

Als uw onderneming en te leveren dienst niet voorkomt op de lijst in de bijlage, dan mag u niet open zijn en ook geen afhaalservice organiseren. Bezorgen mag wel.

Als u gesloten bent.

Als u gesloten bent, adviseren wij u om uw uitstalling en meubilair ook binnen uw winkel op te slaan, zodat u geen schade ondervindt van eventueel vandalisme.

Dit jaar is er een vuurwerkverbod van kracht. Toch benadrukken we u rekening te houden met de mensen die zich daar niet aan houden. Om schade aan uw eigendommen te voorkomen, willen we u adviseren om materialen rond uw onderneming tijdig en veilig te verwijderen en op te slaan. Denk hierbij aan rolcontainers, pallets of verpakkingsmaterialen en dergelijke. Hartelijk dank voor uw medewerking!

Wel open? Denk aan de regels.

Vrijwel alle ondernemers hebben zich de afgelopen periode ingespannen om hun onderneming Coronaproof in te richten. Door het verplichten van het dragen van een mondkapje, het deurbeleid en de verplichte wachtafstanden en looproutes. De komende periode zal het op gezette tijden druk zijn.

Met de campagne Wees welkom met een mondkapje om kunt u bezoekers op een vriendelijke manier welkom heten en verzoeken een mondkapje te dragen. Uitingen van deze campagne zijn beschikbaar voor ondernemers. En met het speciaal ontworpen Rotterdams ‘ik houd 1,5 meter van jou!-pakket’ kunnen ondernemers op een klantvriendelijke en professionele manier zorgen dat hun klanten zich in algemene zin aan de regels houden. Mocht u nog niet in het bezit zijn van de toolkits voor ondernemers, met uitingen van deze campagnes, dan kunt u deze downloaden via Ondernemen010.nl.

Meer info mondkapjesplicht

Meer info winkelierspakket bestellen

Mondkapjesplicht voor mensen met een beperking of ziekte

Er geldt in Nederland in publieke binnenruimtes, zoals winkels, een mondkapjesplicht. Dit geldt in principe ook voor mensen met een beperking. Sommige mensen hoeven vanwege hun beperking of ziekte geen mondkapje te dragen op plekken waar dat verplicht is. Dan gaat het om:

Mensen die vanwege hun beperking of ziekte fysiek niet in staat zijn een mondkapje te dragen of op te zetten. Bijvoorbeeld door een aandoening aan hun gezicht;

Mensen die door het dragen van een mondkapje last krijgen van hun gezondheid. Bijvoorbeeld door een longaandoening;

Mensen die ernstig ontregeld raken van het dragen van een mondkapje. Bijvoorbeeld vanwege een verstandelijke beperking of psychische aandoening. De uitzondering geldt ook voor hun begeleiders;

Mensen en hun begeleiders die afhankelijk zijn van non-verbale communicatie, zoals liplezen.
Deze mensen mogen dus zonder mondkapje toegelaten worden tot de winkel.

Iemand die geen mondkapje hoeft te dragen moet dat wel kunnen aantonen. Dat kan door:
Het dragen van een faceshield – als dat wel mogelijk is;

Download kaartje

Het laten zien van een bewijs van een behandelrelatie van een (huis)arts of instelling. Dit gaat niet om een officiële medische verklaring (die mag een arts niet over zijn eigen patiënt afgeven), maar bijvoorbeeld om een bewijs van een afspraak bij een arts;

Het laten zien van een verklaring van een begeleider of een naaste die gebeld kan worden;

Een hulpmiddel of relevante medicijnen laten zien.

Meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Online verkoop en bezorgen

De gemeente heeft de campagne shop lokaal online opgezet. Juist om ondernemers en hun klanten de mogelijkheid te bieden om lokaal (online) te verkopen en kopen.

Beschikt u over een webshop of hebt u de mogelijkheid om online te verkopen? U mag wel bezorgen.

Er ontstaan in winkelgebieden hele creatieve ideeën en door samenwerking. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan het gezamenlijk of gecombineerd bezorgen van de boodschappen en producten uit uw winkelgebied.

 

Kunt u nog hulp gebruiken om uw online mogelijkheden op te zetten of uit te breiden? Dan is onderstaande informatie voor u misschien heel handig!

Digitale goodiebag, klanten vinden en binden: Let’s get digital!

Hoe blijf je omzet maken als klanten massaal thuisblijven? Dat is een vraag waar veel ondernemers nu mee worstelen. Het is juist in deze tijd van groot belang om online goed vindbaar, zichtbaar én bereikbaar voor klanten te zijn.

In deze digitale goodiebag vindt u daarom informatie die kan helpen bij het versneld of intensiever online gaan van uw onderneming. We hebben handige links voor u op een rij gezet vol tips en e-learning modules om zelf mee aan de slag te gaan óf om door geïnspireerd te worden. Maak daarna ook snel de stap naar samenwerking met collega’s in uw gebied en profileer u samen naar de klant.

Meer info

MKB Online Business Boost

Heeft u een bedrijf in Rotterdam in of om de winkelstraat (tot 10 werknemers), en bent u op zoek naar (meer) klanten en omzet? Grijp deze unieke kans en stimulans van MKB010>>Next in samenwerking met Frankwatching! Met de MKB online business boost, hét e-learningprogramma speciaal voor Rotterdamse MKB’ers ontwikkelt u de kennis en vaardigheden om doelgericht online te ondernemen, juist nu!

U krijgt praktische tips en direct toepasbare handvatten om online beter zichtbaar én vindbaar te worden en uw omzet te verhogen. Voor € 50 kunt u een jaar lang gebruik maken van 20 online cursussen (normale waarde € 889). Informatie en inschrijven ( tot en met 31 december a.s. ): www.frankwatching.com/trainingen/mkb-boost/

In deze moeilijke periode willen we graag iedereen zo volledig mogelijk blijven informeren.

Zou u deze informatie en alle bijlagen daarom willen delen binnen uw netwerk? Plaatsen op uw website mag natuurlijk ook.

Alvast hartelijk dank daarvoor!

Natuurlijk zullen we u zo goed mogelijk op de hoogte houden de komende tijd. Aarzelt u ook niet om contact met ons op te nemen als u vragen hebt!

We wensen u veel sterkte toe.

Zet je business online en vergroot je bereik

Nog geen website of webshop?
MKB Hostingpartner helpt ondernemers met de overstap naar digitaal ondernemen. Met de crisis waarin we zitten is het een uitstekende mogelijkheid om je bereik te vergroten. Op de website MKB Hostingpartner kun je terecht voor het registreren van je domeinnaam en het hosten van je website of webshop. Topkwaliteit en uitstekende service. Bijna elke denkbare website is te maken met eigen html, php, onze sitebuilder of met de populaire content management systemen zoals Joomla, WordPress, Magento, Drupal, enz. En al deze applicaties installeer je automatisch met een paar muisklikken. 

Liever het maken van je website of webshop uitbesteden?
Wij bieden je een professionele én voordelige oplossing! Klik hier…

15% korting voor ondernemers van Boulevard Kralingen!
Ondernemers van Boulevard Kralingen krijgen 15% korting op al onze diensten! Stap over op digitaal, zet je business online en profiteer van een mooi aanbod. 

Klik hier naar MKB Hostingpartner