Cevze Delicatessen
Lunchroom

‘De versheid van mijn producten vind ik enorm belangrijk’
Turkse specialiteiten met een eigen twist.

Een thuisgevoel, dat vind je bij Cezve. Onder het genot van verse, zelfgemaakte en traditionele producten nemen mensen hier plaats voor een kopje koffie of Turkse thee, in de winkel of op het terras. We serveren ontbijt en high teas in de zaak, en we verzorgen catering. Mensen komen naar Cezve voor de sfeer, de knusheid en gezelligheid. Weer of geen weer. Als het koud is vragen sommige klanten of ze buiten kunnen zitten met een dekentje.  

Naast dat ik een goede prijs-kwaliteitverhouding van belang vind, verkoop ik alles hier vers, of vers klaargemaakt. Ik gebruik kwaliteitsproducten. Echte roomboter, goede chocolade. Van broodjes tot tapenade. Mijn klanten weten: als het op is, is het op. Dat verse vind ik heel belangrijk. Als klant zijnde zou ik alles vers willen kopen. En eten dat ‘echt’ is, dat vult. ‘Ik verkoop geen lucht’, zeg ik wel eens. Het moet voedzaam zijn. 

“Cezve is de naam van een Turks koffiekannetje”

De naam van mijn winkel is Turks. ‘Cezve’ is de naam van een koffiekannetje, waarmee op de traditionele manier koffie wordt gezet. Die erg lekker is overigens, en heel gezond. Ik merkte, toen ik als cateraar werkte, dat Nederlanders het ook leuk vonden om op die wijze koffie te zetten. Het is een beleving. Ik heb Turkse roots. Sommige producten bij Cezve zijn Turks, en soms zijn ze geïnspireerd op de Turkse keuken. Mijn inspiratie komt van mijn vader, die als kok naar Nederland kwam in 1970.  

Ik blijf mezelf uitdagen. Ooit begon ik als hobby met koken. Daarna ging ik dat uitbreiden en begon ik met Leyla’s Keukenhoekje catering te verzorgen. Vanuit die onderneming dacht ik: waarom start ik niet ook een winkel? Alles wat ik doe, wil ik goed doen. Wat belangrijk is als ondernemer? Vertrouwen hebben in je producten en je concept. En niet te snel opgeven.

In deze buurt is er veel sociaal contact. Mensen komen hier niet alleen om te winkelen, ze komen ook echt voor een praatje, zeggen elkaar gedag op straat. Dat dorpse, en dat knusse, dat zoeken mensen. Laatst raakte ik in de winkel aan de praat met een klant. Het ging over snijbonen. Ze kwam later terug, met een oude snijbonenmachine, om hier in de winkel neer te zetten. Dat soort momenten, die vind je hier aan BLVD Kralingen. 

 

Zelf doe ik ook bewust boodschappen in deze buurt. Zo haal ik graag kleine dingen voor mijn winkel bij KBS Supermarkt. En voor brood verwijs ik mensen wel eens door naar Jordy’s Bakery

Klik op ‘Grotere kaart bekijken’ voor contact, website en meer informatie.